Beheer van uw website

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een voorbeeld is de pagina Startpagina script waarop allerlei tips te vinden zijn. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. Dit beheergedeelte is alleen toegankelijk voor personen die de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord weten. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.
Free Web Hosting