CMS definitie

Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina Betekenis CMS. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting