Uw website maken

Men gebruikt CMS systemen voor het beheer van de content op de website. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. Er is geen specifieke technische kennis nodig. Ook niet van HTML en CSS. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Begrijpt u het nut van een CMS? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Eigen site met CMS systeem te lezen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket zal alles al bevatten wat nodig is om die specifieke dingen te doen waarvoor het is aangeschaft.
Free Web Hosting