Eigen website maken

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina CMS systeem het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting