Een eigen startpagina online zetten

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Vaak is een dergelijke website in diverse dochterpagina’s onderverdeeld. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. U kunt wanneer u wilt uw eigen startpagina gratis aanmaken. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Een nieuwe startpagina maken meer informatie te vinden. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Er is vrij kort geleden nog een modern script uitgekomen. Aan het zelf bouwen van een dergelijk script zult u anders veel tijd kwijt zijn. Een startpaginascript lost veel dingen waar u dan tegenaan zou lopen, al voor u op.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Een tip is om uw startpagina aan te vullen met hier en daar een afbeelding en een stukje informatieve tekst. Het zal u wellicht opgevallen zijn dat de meeste startpagina’s enkel links bevatten. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Het plaatsen van banners of advertenties is het overwegen waard wanneer het goed loopt met de hoeveelheid bezoekers. Er bestaan een aantal platformen om dit voor u eenvoudig te maken. Op deze manier kunt u een extra zakcentje eraan verdienen.
Free Web Hosting